a

6.7.10

Шулери

Шулери (1998 фільм)


Шулери є 1998 фільм про підземному світі, високі ставки в покер. Режисер Джон Дав У головних ролях Метт Деймон і Едвард Нортон, фільм є продовженням двох друзів, яким необхідно швидко заробити достатньо грошей, граючи в покер сплатити величезний борг. Термін "універсал" відноситься до особи, основним засобом заробітку є гральних карт.

Фільм відкрив для змішаних відгуки і лише невелика сума грошей. Однак, із зростанням популярності тримати Техас 'Em та інші ігри в покер, Шулера став культовим хітом.

Сюжет

Базована в Нью-Йорку, гравець в покер Mike McDermott [Деймон] втрачає всю свою гроші в руки Texas hold'em проти Teddy "КДБ", російська Mobster який керує підпільних покер-румі. Mike потім вирішує зосередитися на навчанні юридичну школу, обіцяючи своєю подругою і хлопець студент юридичного факультету Джо, щоб не ризикувати. Ментор та малий кругліше Книш пропонує неповний робочий день за кермом вантажівки, щоб звести кінці з кінцями.
Минає час, і Mike вірний своїй обіцянці. Він не грав у карти, і робить акцент на навчання і роботу, поки його друг дитинства Worm [Нортон] випущений з в'язниці. Черв'як також карти гравець, який повинен заборгованості, накопичена до його укладення. При впливі Worm, Майк скоро знову округлення, яке негативно позначається на його освіту і причин як внутрішнього конфлікту, а також плутанина з Джо.

Коли черв'як отримує 5 денний термін погасити борг, Майк приєднується до нього в люті перегонів, щоб заробити гроші, граючи в декількох карткових ігор в районі Нью-Йорка. 2 близько, щоб зробити необхідні $ 15000, але в кінцевому підсумку втратити свої гроші всім, коли вони впіймали обману в грі, незважаючи на наполегливість Mike на гру прямо. Після цього інциденту Worm вирішує покинути місто, а також консультує Mike зробити те ж саме. Це коли він відкриває Mike, що його борг у зв'язку з КДБ, він же російський Mobster які очищені Mike зі своїх $ 30000 гроші місяців тому.

Mike відмовляється тікати, а замість цього, за допомогою кредиту від юридичної школи професор Петровський, сідає грати в КДБ, один-в БЛ Холдем гру Техас. У гонці на час, щоб розрахуватися з боргами Worm, Майк отримує його постріл при погашенні, як він ставить своє життя на лінію відносно людини, який вивів його з гри.

Mike в кінцевому підсумку б'є КДБ у два з підігрівом один-на-матчів, в яких він врешті-решт перемоги досить, щоб розрахуватися з боргами Worm's, погашення його кредиту до професора, і відновити його первісний гроші близько $ 30000. Фільм закінчується Mike офіційно що кидають школу права, прощаючись з Джо і відбувається в Лас-Вегас грати у Світовій Серії Покеру Головна подія.

Виробництво

Шулера почав зніматися в грудні 1997 року і була створена в основному в Нью-Йорку, з винятками в тому, що школа права сцени були зняті в Ратджерса юридичний факультет у Ньюарку, штат Нью-Джерсі і Trooper покер держава ігри та стоянки сцени, які були записані на BPO Лосі Lodge по-Спрус-авеню в Ріджфілд Парк, Нью-Джерсі.
Цікаві факти

Метт Деймон, як Mike McDermott
Едвард Нортон Lester 'Worm' Murphy
Джон Туртурро, як Джої Книш
Гретхен Мол, як Джо
Джон Малкович, як Тедді КДБ
Фамке Янссен, як Петра
Майкл Rispoli як Грама
Мартін Ландау Абе Петровський
Реакція

Шулера був випущений 11 вересня 1998 в 2176 театрів і зібрав 8,5 млн. дол США під час його відкриття тижня. Вона пішла, щоб зробити 22,9 млн. дол США на внутрішньому ринку. [2]
Кінокритик Роджер Еберт дав фільму 3 з 4 зірок і пише: "Шулера іноді чорний подивитися, але це ніколи не нуар відчуваю, тому що це не про тих, хто програв (или по крайней мере, вони не визнати, що це). Це по суті спорту картина, в якій талановиті перемоги герой, втрачає, стикається з лихами, а потім у парі з 1 останній раз проти чемпіона ". [4] У своєму огляді для New York Times, Джанет Маслини пише: "Хоча Даля Шулера Джон, нарешті, додає до менш ніж здається на перший погляд, що ж відповідати очі (і вуха) є лукаво розважальний". [6] USA Today дав фільму 3 з 4 зірок і написав ", гру в карти добре поставив, і навіть ті, хто не знає Texas Hold-'em (" Кадилак покеру ") з Техаського Хоедаун отримаєте субсидіарної заряду із дій ". [8] Entertainment Weekly дав фільму "B" рейтинг і Оуен Gleiberman писав: "Нортон, відлитий в те, що, можливо, коли-то роль Пенн Sean (огидною сорочці, гвинтові Ваше відношення), дає Worm бігають, амфетамін душі і приємне готовністю ... у виконанні Нортон ніколи не йде в будь-якому місці, але це нормально, так як історія лише привід, щоб очолити один із символів столом покеру в наступному ". [10]

Пітер Треверс, у своєму огляді Rolling Stone для сказав Малкович у виконанні Джон: "Звичайно, ніхто не міг вгадати, якою мірою Малковичем тепер може жувальних декорації. Він навіть перевершує його eyeballrolling як Кір Вірус в Con Air. Жуючи Орео печиво, розбризкуючи горщик з чіпами (покер-ні-ні), і говорити з російським акцентом, що не піддається розшифровці ("Хо-кай, містер сума бук"), Малкович злітає до цих пір над верхньою частиною, він проходження Плутона ". [12] У своїй рецензії на San Francisco Chronicle, Mick LaSalle сказав у виконанні Деймон: "Майк повинен поставити диск фільм в іншому випадку не вистачає, і Деймон немає. Ми могли б вірю, що він може грати в карти, але ми не вважаємо, він повинен це зробити, в тому, як, скажімо, що 12-річний Моцарт, необхідні для написання симфонії. Він не споживається із генієм. Він хороший хлопець з мистецтвом ". [14] У своїй рецензії на "Глоб енд мейл, Лайам Лейсі писав:" Головна проблема в тому, що Шулера фільм ніколи не знає, про що йде мова: Що таке моральний анте? " [16]

Незважаючи на нічим не примітну в кінотеатрах, Шулера має наступні, зокрема серед любителів покеру. [18]
Так цікаво: яйце чи курка ситуації, деякі припускають фільм несе пряму відповідальність за збільшення останнім часом популярність Техас проведе її в качель, в той час як інші вважають, що значне зростання популярності покеру не має нічого спільного з фільмом, але Ріст має все робити з надходження останнім часом зростання популярності фільму, так багато років після його показу в кінотеатрах. [19]

Є професійні гравці в покер, які сьогодні кредит фільму для отримання їх в гру. [21] Фільм залучив в останні успішних гравців, таких як Hevad Хан, Гевін Гріффін та Голландії Бойд.

Одне з кращих описів фільму вплив виходить від професійного гравця Ванесса Руссо: "Там було багато фільмів, які включені в покер, але тільки Шулера дійсно захоплює енергії та напруги у грі. І саме тому він виступає як кращий покер фільм усіх часів. "