a

4.7.10

Джон Малкович

Джон Малкович

Джон Малкович
Джон Гевін Малкович (народився 9 грудня 1953) американський актор, продюсер і режисер. За останні 25 років, Малкович знявся в більш ніж 70 кінофільмів. За свою роль в Місця в серці і в "На лінії вогню, він отримав премію Американської кіноакадемії номінаціях. Він також знявся в критиками таких фільмів, як "Імперія Сонця," Поля смерті ", Небезпечні зв'язки, Бути Джоном Малковичем і Changeling.

Біографія

Малкович народився в Крістофер, Іллінойс, у родині, хорватська, [2] [4] [5] [7] Шотландії та німецького походження. [9] [11] Його батьківській бабусі і дідусі були з Ozalj, близько Карловац, в Хорватії. [12] Він виріс у Бентон, штат Іллінойс, у великий будинок на Мейн-стріт. Його батько, Daniel Малкович, був директором державної охорони і видавець Відкритий Іллінойс, збереження журналу. Його мати, Джо Енн (уроджена Чойсзер), що належить Бентон Вечірні новини (у місцевій газеті в Бентон, Іра.), А також Відкритий Іллінойс. [14] [16] Малкович були присутні в католицькій школі в передмісті Чикаго в Хайленд-Парк. [18] Він з'явився в п'єсах і музична, Карусель. Він також був членом фолк-рок тріо музичних, і був організатором та членом місцевого проекту театру влітку 1972, де він знявся у фільмі Жан-Клод Ван Itallie в Америці Жан-ура. Після закінчення середньої школи він вступив Eastern Illinois University, а потім перевели в Університет штату Іллінойс, де він спеціалізувався в театрі.
Кар'єра

У 1976 році Малкович, разом з Джоан Аллен, Гері Синіз, і Гленн Хедлі, став одним з членів Steppenwolf Theatre Company в Чикаго. [19] Він переїхав до Нью-Йорку в 1980 з'явиться у виробництво Steppenwolf від Сема Шепарда True грати Заходу, для якого він виграв премію Обі. [21] [22] Малкович потім направлені Steppenwolf спільного виробництва, в 1984 році відродження Ланфорд Уїлсона бальзаму в Гілеаді, за яку він отримав другу премію Обі і Drama Desk Award. [23] Його дебют Бродвей цього року був Biff в "Смерті комівояжера", поряд з Дастіном Хоффманом, як Віллі. Малкович завоював премію "Еммі" за цю роль, коли гра була адаптована для телебачення CBS у 1985 році.
Одним з перших набігах актора в кіно була низкою додаткових Аллен, Террі Кінні, Джордж Вендт, та Лорі Меткалф в Роберта Олтмена 'з 1978 фільм Весілля. Він зробив його дебют художнього фільму в 1984 році, а Саллі Філд 'сліпо кордону містера Уілла в Місця в серці, бо його образ містера Уілла, Малкович отримав перші премії Американської кіноакадемії за кращу чоловічу роль другого плану. Крім того, він зображував Аль Рокофф в "Поля смерті". Він як і раніше мають стійку роботу в таких фільмах, як "Імперія Сонця, режисер Стівен Спілберг, а в 1987 році екранізація Уїльямса Теннессі з" Скляний звіринець ", з Полом Ньюманом і Джоан Вудворд. Кілька років потому Малкович став зіркою, коли він зображений лиховісний і чуттєвий Вальмон в 1988 фільм Небезпечні зв'язки. Пізніше він виконував цю роль у музичне відео ходьба по битому склу на Annie Lennox.

Малкович знявся в 1992 екранізація Стейнбек імені Джона нагородами повісті Про мишей та людей, як Ленні разом з Гері Синіз як Джордж. У 1994 році він був номінований ще на Оскар в тій же категорії, "На лінії вогню. Хоча він зіграв головну роль у Чарлі Кауфман-написав Бути Джоном Малковичем, він грав невеликі зміни в собі, як зазначено персонажа по батькові "Гораціо". Малкович має камео у фільмі адаптації., Теж написані Кауфман виглядають, як він сам під час зйомок фільму Бути Джоном Малковичем. Танцівниця Нагорі, дебютний фільм режисерський Малкович, був випущений в 2002 році. Останні ролі в кіно включати Автостопом по галактиці Beowulf, Burn After Reading і Changeling.

Малкович має розміщення трьох епізодів шоу ескіз NBC Saturday Night Live. Перший раз це було в січні 1989 з музичним гостем Аніта Бейкер, другий у жовтні 1993 року з музичним гостем Billy Joel (і особливий зовнішній вигляд колишній член акторського складу Ян Хукс), а третій був у грудні 2008 з музичним гостем ТІ з Swizz Beatz ( і спеціальні виступи Джастін Тімберлейк, Моллі Сімс, і Джеймі Лінн Сіглер-).

У 2008 інтерв'ю коледж годину, Малкович повідомив, що він обговорює рішень малюнок адаптації руху Грюнберг роман Арнон історія моїх облисіння. [25]

У листопаді 2009 року, Малкович з'явилася в рекламі Nespresso з іншими актор Джордж Клуні. Він зображав Квентін Тернбулл у пристосуванні плівки Іони Hex. [26] Малкович повинен був грати роль Vulture в Spider-Man 4, але проект був скасований у січні 2010 року.

Малкович відомий своїм відмітною голосом, який Guardian називає "пронизливий, трохи розтягуючи слова оргазму". [28]

Приватне життя і політичні погляди


Малкович був одружений на Гленн Хедлі, з 1982 по 1988 рік. Вони розлучилися після Малкович став брати участь з Мішель Пфайфер, яка знялася з ним у Небезпечні зв'язки ". [29] Пізніше він зустрівся зі своїм довгостроковим партнером Ніколетта Peyran на безлічі покровом небес, де вона була другою заступник директора, в 1989 році. У них двоє дітей; Amandine (нар. 1990) і Леві (нар. 1992).
Малкович є консервативним.
Актор Вільям Hootkins, хто працював з Малковичем в каналі BBC 'и ракети на Місяць, заявив: "У самому справі, він так правих варто задатися питанням, якщо він жартує". [31]

У 2002 поява на суспільства Кембриджського союзу, коли його запитали, кого б він більше всього хотіли б "битися до смерті", Малкович відповів, що він ", а просто стріляти" журналіст Роберт Фіск і британський парламентарій Джордж Геллоуей. [33] Фіск відреагував з обуренням. [35] В інтерв'ю спостерігачів, Малкович зупинився на його зауваження: "Я ненавиджу хто-небудь це має бути на Близькому Сході Ерн експерта, який вважає, народився Ісус у Єрусалимі. Я ненавиджу те, що я вважаю його мерзенний антисемітизм. Це, як кажуть, я приношу свої вибачення і Фіск і Галлоуей, вони добре, як чоловіки, але якщо вони такі огидні знову помилився, я, не вагаючись, убити їх жорстоко шляхом шибениці. Малкович пізніше додав: "Я Крістофер Хітченс вентилятор сам, але ніхто не має тонкі шкури, ніж журналісти, з мого досвіду, і я родом із сім'ї з них ... Вони можуть блюдо його, але вони не можуть прийняти її. Але чому я не люблю цю тему, тому я не кажу нічого про скиглії, як Фіск, це дає їм більше кисню. " [37]

Малкович вільно говорить французькою і протягом майже 10 років, жив і працював у театрі, на півдні Франції. Він і його сім'я виїхала з Франції у зв'язку з суперечкою з приводу податків в 2003 році [38] [39] і з тих пір він жив у Кембриджі, штат Массачусетс. [41] У 2008 інтерв'ю на шоу Девіда Леттермана, Малкович говорить, що він тільки що провів п'ять тижнів, що влітку, що проживають у Франції.

У квітні 2005 року, виступаючи на штату Іллінойс, Малкович отримав ступінь бакалавра в галузі театру. Приїхавши в університет в якості студента у 1970-х, він не зміг взяти його останнім вимогою закінчення випробувань на держави Конституції Сполучених; ця вимога була скасована з Малкович.

Малкович втратив мільйони [43] , щоб у схемі Понці Бернард Медофф, коли вона впала у 2008 році. [45]

Фільмографія

Актор

Рік Фільм Роль Примітки
1984 Місця в серце Г-н Уілл Номінація - Премія "Оскар" за кращу чоловічу роль другого плану
"Поля смерті" Аль Рокофф
Справжній Захід Подветренний
1985 "Смерть комівояжера" Biff Ломан (Зроблено для телебачення)
Елені Прізвисько Гейдж
1986 Ракети на Місяць Бен Старк (Зроблено для телебачення)
1987 "Скляний звіринець" Том Уінгфілд
Г-н внесення Право Доктор Джеф Пітерс / Улісс
Імперія сонця Бейси
Висока Flying Santabear пригод Санта-Клаус (голос) (Зроблено для телебачення) Дружина Гленн Хедлі висловив пані Санта-Клауса.
1988 Миль від дому Баррі Максвелла
Небезпечні зв'язки Віконт де Вальмон Sébastien
1990 Під покровом небес Порт-Морсбі
1991 Давні часи Ділі (Зроблено для телебачення)
Об'єкт краси Джейк
Квінс-логіки Елліот Номінація - Премія Незалежний дух Краща чоловіча
1992 Тіні і туман Клоун
Про мишей та людей Ленні малих
Дженніфер-вісім Агент Св. Анни
1993 На лінії вогню Мітч Лірі Номінація - Премія "Оскар" за кращу чоловічу роль другого плану
Номінація - Премія BAFTA за кращу чоловічу роль у підтримуючи ролі
У живих Старий Carlitos
1994 Серце пітьми Курц (Зроблено для телебачення)
1995 O Convento Майкл
За хмарами Директор
1996 Mary Reilly Доктор Генрі Джекіл / містер. Едвард Хайд
Портрет леді Гілберт Осмонд
Огре Абель Tiffauges
1997 Повітряна в'язниця Вірус Кіра "Гріссом
1998 Людина в залізній масці Атос
Англійська лапта Тедді КДБ
1999 Бути Джоном Малковичем Джон Малкович Гораціо
[46] Карл VII
Le Temps Retrouvé Ле Барон де Шарлю
2000 Тінь вампіра " Ф. В. Мурнау
Знедолені (мінісеріал) Javert
2001 Вишибали Тедді заслуговують
Я йду додому Джон Кроуфорд, режисер
Les Ames славиться Пан Numance
2002 Нагорі Танцівниця Абімаель Guzman Крім того, директор
Людина Hideous Оповідач Крім того, режисер і сценарист
Наполеон (мінісеріал) Чарльз Талейран
Ripley's ігри Том Ріплі
2003 Джонні Англійські Паскаль Соваж
Розум Filme Falado Капітан Джон Валенса
Адаптація. Сам
2004 Libertine Карл II
2005 Автостопом по Галактиці Humma Кавулу зліва
Колір Me Кубрик Алан Конуей
2006 Художня школа Конфіденційна Професор Сандіфорд
Ерагон Galbatorix
Клімт Густав Клімт
Call Священик короткометражний фільм
2007 Drunkboat Смерть
В дорозі Павлов
Беовульф Unferth
[47] Сам Документальний фільм
2008). Хроніки мутантів Костянтин
Сади ночі Майкл
Burn After Reading Осборн Кокс
Дитина, що залишається ельфами замість викраденого Преподобний Briegleb
Великий Бак Ховард Бак Ховард Номінація - Сан-Дієго товариства кінокритиків "за кращу чоловічу роль другого плану
Ганьба Девід Лур'є
Потім Д-р Джозеф Кей
2010 року. Іони Hex Квентін Тернбулл
Секретаріат Люсьєн Лоран майбутнього фільму
Червоний Марвін Богс майбутнього фільму
Готель Сіракузи Адам Целлер майбутнього фільму
2011 Трансформери 3 Зйомки
Директор

Джонні любить Боббі (1989)
Страпон висячі (1999)
Танцівниця другому поверсі (2002)
Hideous чоловік (2002)
Палаючи ранці (2008)
Письменник

Hideous чоловік (2002)
Виробник

Турист мимоволі (1988) (виконавчий продюсер)
Ghost World (2001)
Танцівниця другому поверсі (2002)
Libertine (2004)
Kill бідних (2006)
Художня школа Конфіденційний (2006)
Juno (2007)